BAKDAG
hejhej bloggen! var i skolan idag imorgon börjar lektionerna:( vi skulle be typ en pensionär at säga: eklidens skola m-laget, rockar fett haha vi fick henne å säga det! haha dä va kul, va me evve o clara<33. sen så baada jag meed linda o fred skojskoj bara 20 grader:s seriöst börja bli badkruka (åhnej!!) sen så baka jag super goda kladdkakemuffins! receptet:
2 2 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
0.5 0.5 dl matolja(aubsolut inte rapsolja om du inte har så skippa och lägg till lite mer smör)
1 1 dl ljus sirap
2 2 dl vetemjöl
1 1 dl kakao av god kavlitet
1 1 tsk bakpulver
1 1 st nypa salt
100 100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering
mmm ser du vad gott det ser ut!! mmmumsigt!
prova verkligen=D
Ingredienser
2 2 st ekologiska ägg2 2 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
0.5 0.5 dl matolja(aubsolut inte rapsolja om du inte har så skippa och lägg till lite mer smör)
1 1 dl ljus sirap
2 2 dl vetemjöl
1 1 dl kakao av god kavlitet
1 1 tsk bakpulver
1 1 st nypa salt
100 100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.mmm ser du vad gott det ser ut!! mmmumsigt!
prova verkligen=D
Kommentarer
Postat av: linda
blogga mera :) !
Trackback